Вести

Засавичани ускоро добијају модерну амбуланту

Приводе се крају радови на реконструкцији зграде здравствене амбуланте у Засавици 1, након чега ће мештани добити квалитетан и функционалан објекат.
Радове су обишли заменик градоначелнице Петар Самарџић и директор Дома здравља др Адил Елхаг. Засавица заиста има чиме да се похвали, по питању уређења и улепшавања села, сложни су сви.
Данас је Засавица 1 место које је добило комплетно је обновљену зграду школе са вртићем, урађено је ново модерно спортско игралиште у школском дворишту, урађен је парохијски дом при цркви, са салом за народ која ће бити на располагању свим мештанима.
Радило се и на озелењавању, прошле године у улици Пеке Дапчевића посађено је око 120 садница, а исти број и ове године посађен је у Војвођанској улици. Засавица изгледа много лепше и зеленије, што и приличи месту где се налази најпопуларнији резерват природе у региону.
Здравствена амбуланте је дуго година била у лошем стању, а захваљујући финансијској подршци Града Сремска Митровица, радови на реконструкцији зграде се налазе у завршној фази. Урађена је фасада, замењен је кров и столарија.
Срушена је стара надстрешница и постављена нова, а улаз у здравствену амбуланту је измештен, односно потпуно одвојен од улаза у школско двориште. Остали су унутрашњи радови, попут спуштања плафона и кречења, тако да се ускоро очекује завршетак радова и опремање зграде, те ће Засавица добити једну функционалну зграду, најпре у функцији очувања здравља, а свакако ће додатно допринети и улепшавању центра села, рекао је Самарџић.
Директор Дома здравља др Адил Елхаг је рекао да ће након отварања амбуланта радити као и пре, два пута недељно, уторком и четвртком, што је довољно да би се обезбедила примарна здравствена заштита за око 500 пацијената.