Вести

БАСКЕТ "ТРИ НА ТРИ" У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

Турнир у уличној кошарци у оквиру манифестације "Дунав осигурање Спортске игре младих" одржан је на Тргу Ћире Милекића, у нашем граду. Подршку реализацији овог догађаја дала је Градска управа за културу и спорт.

СВЕЧАНО ОТВЕОРЕН СИРМИЈУМСКИ ФЕСТИВАЛ ПИЈАНИЗМА

Међународни фестивал пијанизма „International Sirmium Music Fest", свечано је отварен у Галерији „Лазар Возаревић” уз поштовање свих епидемијских мера. Фестивал, пети по реду, отворила је Светлана Миловановић, градоначелница.

МЕМОРИЈАЛ ПОВОДОМ ДАНА ПОБЕДЕ

Данас су на Православном гробљу у Сремској Митровици, поводом Дана победе над фашизмом положени цвеће и венци на споменику капетану Владимиру Леонтијевичу Гушчи и споменику совјетским пилотима.

НОВО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ

Игралиште за децу свечано је отворено у насељу Матија Хуђи, као друга фаза радова на уређењу овог дела града.  Урађено је по стандардима Европске уније, водећи рачуна првенствено о безбедности деце,а део игралишта су локални сликари обогатили подним муралима.

ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ФУНКЦИЈИ РАЗВОЈА ТУРИЗМА

Промовисање подршке женском предузетништву у сегменту занатства и културног туризма, био је циљ посете министарке за трговину, туризам и телекомуникације, Татјане Матић, извршне директорице НАЛЕД-а, Виолете Јовановић, Ен Годфри, супруге амбасадора САД и Валери Норман, супруге амбасадора Канаде.

ДАВОР ШТЕФАНЕК ПРОМОВИСАО СПОРТ НАЈМЛАЂИМ МИТРОВЧАНИМА

Председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек и генерални секретар Спортског савеза Србије, Горан Маринковић, посетили су наш град у склопу акције за најмлађе „Спорт је важан да би био здрав и снажан”.

ИЗЛОЖБА О ЗАЈЕДНИЧКОЈ БОРБИ ЗА СЛОБОДУ СРБА И БРИТАНАЦА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Изложба фотографија „Британци у Другом светском рату у Југославији” отворена је у Музеју Срема. Већина слика никад није била изложена и налази се у Империјалном ратном музеју као и Државном архиву у Лондону. Непосредно пред отварање изложбе, за делегацију Британске амбасаде, уприличен је пријем у Градској кући.

Pages