Вести

ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ "КУЛТУРНО ЛЕТО НА САВИ"

Сремска Митровица – Манифестација „Културно лето на Сави” биће одржана током лета на градској плажи у организацији Града Сремска Митровица. Програм подразумева креативне активности, као и низ музичких и других културних дешавања, саопштено је на конференцији за новинаре.

Градска управа за културу и спорт овог лета организује манифестацију под називом „Културно лето на Сави” тако да ће наши најмлађи суграђани моћи да уживају у разним садржајима. Градска плажа право је богатство нашег града и у том смислу ова манифестација има за циљ да се Митровчанима и њиховим гостима понуде садржаји како би се они током лета и врелих дана „преселили” у овај природни амбијент створен за уживање.

Како је рекао Васиљ Шево начелник Градске управе за културу и спорт: „Ми смо наш календар манифестација груписали у два месеца, месец јули када смо подредили све манифестације млађој популацији, нашим млађим суграђанима, зато што сматрамо да су они били некако највише оштећени прошле године када им овако нешто није било доступно, када нису могли да уживају у чарима наше плаже, да се играју, да се забављају, тако да мислим да је ово прави одговор на то. Сигуран сам да ће календар манифестација да их у потпуности задовољи. У августу се селимо са градске плаже поново у град, где одржавамо Срем фолк фест, нашу највећу културну манифестацију, затим 17. августа Житни трг и велики концерт кад наступа Војвођански симфонијски оркестар и на крају за Митровчане сладокусце, Вински парк, манифестација коју су убедљиво најбрже и највише заволели. Биће свега помало, за свачији укус, Градска управа за културу и спорт спремила је и поклоне за најмлађе учеснике манифестација.”

Начелник се захвалио, пре свега својим сарадницима, радној групи и њеним координаторима, као и свим запосленима у установама културе који су заједно са радном групом осмислили програм и који ће га, сматра Шево, квалитетно и веома умешно и реализовати.

Марија Вуруна координатор пројекта рекла је о каквој манифестацији је реч: „Дуго су установе културе биле затворене због пандемије коронавируса и сада кад је ситуација много боља, опет се људи не осећају толико лагодно у затвореном простору, зато су се људи из установа организовали и уз подршку Управе за културу и спорт преселили смо се на плажу где и сви Митровчани проводе лети време. Идеја нам је да наше најмлађе суграђане и наше будуће посетиоце забавимо али и едукујемо, да им покажемо чиме се установе културе баве и шта је то у ствари што ми њима представљамо на нашим радним местима у граду. Показаћемо им како је то бити сликар, како је бити археолог, вајар, прочитаћемо и неку занимљиву књигу, показаћемо им како је то бити спасилац, како спасиоци раде на плажи. Надамо се да ћемо их тако од јесени угостити у нашим просторијама, у самом центру града. Све манифестације ће бити током месеца јула, углавном суботом и недељом од 18 сати али све информације ће се налазити на друштвеним мрежама ових установа културе.”

У наступајућем периоду биће организоване активности које подразумевају различите креативне радионице, дечије представе, концерте итд. Сви програми ће, као и до сада, бити бесплатни.