Вести

ВАКЦИНИСАН ТРИДЕСЕТ ПЕТ ХИЉАДИТИ МИТРОВЧАНИН

Сремска Митровица – На вакциналном пункту у Пословно-спортском центру „Пинки” саопштено је да је данас укупно вакцинисано тридесет пет хиљада наших суграђана.

На савременом и модерном пункту за имунизацију у Пословно-спортском центру „Пинки” дневно се све више суграђана вакцинише, другом и трећом тзв. бустер дозом али има и оних који примају прву дозу.

Др Адил Елхаг начелник Опште медицине Дома здравља Сремска Митровица рекао је: „Данас је тридесет пет хиљадити наш суграђанин добио вакцину против ковида 19. То је негде на 57% грађана Сремске Митровице, што још није довољно ми треба да дођемо неког броја од 80 до 90% да би имали колективни имунитет и да би се нашли у сигурној зони од ковид 19 инфекције. Позивамо да и даље људи долазе на вакцинацију у сеоским срединама где раде лекари као и овде у граду у Пословно-спортском центру „Пинки” сваког дана сем недеље од 8 до 16 сати. Што се тиче ковид инфекције и прегледа у ковид амбулантама и даље смо на неком високом нивоу, неких 200 прегледа дневно, број позитивних се креће негде између 40 и 60 на дневном нивоу тако да још увек је то као неки плато али на високом смо нивоу. Обојевају људи свих старосни доби, у почетку су били млађи, а сад имамо и старије и млађе особе. Преглед у педијатријској ковид амбуланти је доста смањен, они сад дневно имају негде око двадесетак прегледа.”

Овом приликом је апеловао на грађане да се вакцинишу против вируса ковид 19. На располагању су вакцине произвођача „Синофарм” и „Фајзер”. Пункт за имунизацију у Пословно-спортском центру „Пинки” ради сваког радног дана и суботом од 8:00 до 16:00 сати.

Теодор Симић из Сремске Митровице вакцинисао се против вируса ковид 19 на пункту у ПСЦ „Пинки”. Како је рекао: „Одлучио сам се првенствено да се вакцинишем да бих заштитио своју породицу и круг око себе. Позивам све само да се вакцинишу, ништа више. Конкретно ја сам примио „Фајзерову” вакцину.”

Грађани, према, само треба да дођу са личном картом и могу да се вакцинишу. Поред пункта у хали, вакцинација се одвија и у сеоским амбулантама од 8 до 15 сати по распореду.