Вести

УРЕЂЕЊЕ КАНАЛСКЕ МРЕЖЕ У ФУНКЦИЈИ ОДВОДЊАВАЊА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА

Град Сремска Митровица, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и ЈВП „Воде Војводине”, закључили су уговор о уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта. 

Вредност уговора је 24 милиона динара, од чега Секретаријат финансира 10 милиона, а остатак Град Сремска Митровица – Градска управа за пољопривреду, саопштио је начелник те управе Владимир Настовић.

„То је тзв. тројни уговор који годинама уназад потписујемо, а сходно конкурсу који Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство сваке године расписује за заједничко улагање у одржавање каналске мреже, како на територији целе Републике Србије, односно конкретно Војводине тако и код нас на територији Града Сремска Митровица. Укупно улагања према уговору су 24 милиона динара, од тога по конкурсу 50% суфинансира Град Сремска Митровица, 50% покрајински секретаријат, с тим што терет ПДВ-а иде на Град Сремска Митровица. Овим конкурсом настављамо редовно одржавање стања на нашем терену што се тиче каналске мреже, све је предвиђено елаборатом којим смо конкурисали и оно што је исто битно, тим елаборатом смо обухватили све интервенције на основу приговора наших грађана и овим конкурсом то ће бити у току године изрегулисао. Елаборатом су тачно предвиђени радови у мачванском и сремском делу, оно што је најважније наставља се редовно одржавање, а то је наравно Лаћарак, Мартинци, Кузмин, то је најважнији део наше територије, односно најобимније што се тиче хектара пољопривредне површине и самим тим и каналске мреже. То је наставак радова и редовно одржавање, а све остало су интервенције, дакле Дивош, Манђелос, Равње, Ноћај, Салаш Ноћајски, то су села где ћемо интервенисати кад је потребно. То ће бити све до краја године регулисано, урађено, на терену снимљено, обиђено, исконтролисано и наравно финансијски затворено”, рекао је начелник Настовић.

Радови на уређењу каналске мреже ће се извести у катастарским општинама Равње, Лаћарак, Шашинци, Ноћај, Дивош, Мартинци, Манђелос, Салаш Ноћајски и Кузмин, сходно пријави на Конкурс.