Вести

УНАПРЕЂЕН ЦЕНТРАЛНИ РАЗВОД КИСЕОНИКА У БОЛНИЦИ

Општа болница у Сремској Митровици  добила је нов кисеонички резервоар, што  ће умногоме допринети наставку борбе против вируса COVID-19.

Како је рекао директор Опште болнице, др Драган Малобабић, нови кисеонички резервоар од десет тона омогућава целодневно снабдевање болнице кисеоником када је највећи талас коронавируса. Управо ово је још један пример изузетне сарадње Града и Опште болнице у готово двогодишњој борби против  вируса COVID-19.

Кисеонички резервоар стоји на посебно конструисаном темељу, у којем је уливено више десетина кубика бетона. Његове димензије сежу у земљу до неколико метара, а Град је учествовао у финансирању пројектне документације, извођењу радова постављања темеља као и приступног пута.

По речима заменика градоначелнице, Петра Самарџића, локална самоуправа је изашла у сусрет Општој болници у њиховој потреби за централним разводом кисеоника за целу болницу. То представља наставак улагања локалне самоуправе у унапређење услова болнице, како за здравствене раднике, тако и за пацијенте, што је од великог значаја у ковид околностима.

Самарџић је истакао да ће Град Сремска Митровица увек бити на располагању и Општој болници и Дому здравља и пружаће неопходну помоћ и подршку  целокупном систему јавног здравља.