Вести

УЛАГАЊЕ У ЗДРАВСТВО ЈЕ ПРИОРИТЕТ - НОВА ОПРЕМА ЗА МИТРОВАЧКУ БОЛНИЦУ

Ресорни секретаријат je путем недавно завршених конкурса, у опрему болнице улажио преко 22 милиона динара. Оваква улагања доприносе да болница буде модернија, са бољим условима рада за здравствене раднике, а пацијенти добију квалитетнију здравствену услугу.
Према речима прим. др Драгана Малобабића, в.д. директора Опште болнице Сремска Митровица, ова установа је прошлог месеца добила два бежична дигитална детекторска панела са принтером за радиографска снимања. Одобрена су и средства за набавку још једног апарата за радиологију – покретног РТГ апарата који ће омогућити лакше снимање пацијената у болничким постељама у самом Корона центру и то код тешких лежећих пацијената, као и за набавку ултразвучног апарата за гинекологију, електрокаутера за потребе Службе за општу хирургију, као и два блатекса.
Митровачка болница, крајем прошле године набавила је и видео ларингоскоп и РТГ цев за рендген апарат, а на конкурсу Министарства правде за доделу средстава по основу опортунитета одобрена су средства за набавку специјалног мамографског стола, који ће помоћи у сигурности пункције дојке и савременим начином смањити трауму код саме дијагностике.