Вести

У СУСРЕТ ТУРИСТИМА БУДУЋНОСТИ

Радови на реконструкцији Туристичког инфо центра приводе се крају, а отварање је планирано 27. децембра.

По речима Петра Самарџића, заменика градоначелнице, Митровица ће добити модеран објекат који ће објединити приказ туристичког потенцијала Града. Сирмијум, Фрушкогорје и Засавица су три главне ствари које Митровица нуди домаћим и страним туристима. Циљ нам је да такву понуду презентујемо на једном месту, у објекту који је наш град дуго чекао.

Живимо у времену информација и дигиталних технологија, стога морамо ићи у сусрет туристима будућности. Половином следеће године у Туристичком инфо центру биће инсталирана најсавременија информатичка опрема, којом ће се презентовати локалитети и знаменитости Града. Туристима ће посебно бити занимљив виртелни кутак, где ће на иновативан начин, применом наочара за виртелну реалност, туристи моћи да осете и доживе Сремску Митровицу, и одлуче се за посету неког локалитета. Испред овог објекта биће постављен интерактивни тотем, као и у Царској палати и у СРП Засавица. Садржаће интерактивне мапе Града и биће у фунцији 24 часа дневно, што ће туристима бити од велике користи, посебно ван радног времена Турист инфо центра.

Самарџић је истакао да ће овај објекат бити најрепрезентативнији и информатички најопремљенији туристички инфо центар у нашој земљи, захваљујући чему ће се Митровица боље позиционирати на мапама познатих туристичких дестинација.

Директор локалне Туристичке организације, Душан Дрча је рекао да ће у Туристичком инфо центру моћи да се добију све потребне сервисне информације, да се купе сувенири, конзумирају и купе локални специјалитети, као и да ће се у наредном периоду интезивно радити на проналажењу инвеститора за изградњу хотела, ради проширења смештајних капацитета у Граду.