Вести

СРЕМСКА МИТРОВИЦА ДОМАЋИН НАЈПРЕЦИЗНИЈИМ ПИЛОТИМА ПАРАГЛАЈДЕРА

Овог викенда, на Спортском аеродрому у Великим Радинцима, у организацији Аеро клуба „Кумулус“ из Новог Сада, а под покровитељством Аеро клуба "Сремска Митровица", по такмичарском календару Ваздухопловног савеза Србије, одржано је Државно првенство и 2. коло лиге Србије у прецизном слетању параглајдером.
Tакмичење у којем је учешће узело 40 пилота параглајдера, отворио је председник Ваздухопловног савеза Србије, Лабуд Булатовић. Отварању такмичења присуствовао је заменик градоначелнице, Петар Самарџић, који је том приликом изјавио да Сремска Митровица има одличне услове за рад аероклубова и даљи развој ваздухопловног спорта.
Поред националне конкуренције, такмичење је одржано и у међународној отвореној конкурецији, због неколико гостију из Хрватске, Словеније, Северне Македоније и Шпаније.
Такмичење за циљ има промовисање безбедности, толеранције и спортског духа, кроз развој ваздухопловног спорта, како код младих, тако и код старијих.
Према речима Жељка Овуке, пилота параглајдера из Клуба "Арес" Београд, параглајдинг је веома захтеван спорт, веома масован у свету, па је и конкуренција велика. Сваки резултат је добар ако су пилоти задовољни својим летењем, и ако не праве грешке које за исход могу имати повреде. Из сваке трке се нешто ново научи, и то пилоте параглајдера држи у овом спорту. Спорт није досадан, ни један лет није исти, динамичан је и у складу са природом.