Вести

РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ГРГУРЕВЦИ-МАНЂЕЛОС У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Гргуревци – Град Сремска Митровица заједно са републичким и покрајинским институцијама наставља да улаже у путну инфраструктуру на нашој територији, псоебно у руралним срединама. Радови на реконструкцији пута Гргуревци-Манђелос ушли су у завршну фазу.

Потпуна реконструкција саобраћајнице која спаја два сеоска насељена места, Манђелос и Гргуревце налази се у завршној фази радова. Ради се реконструкција саобраћајнице у дужини од 4,7 км, ширина саобраћајнице је три метра и израђују се банкине са леве и десне стране, ширина планова ће бити пет метара што је нарочито важно због мимоилажења, пре свега пољопривредне механизације, а и путничких возила која овом деоницом саобраћају.

Вредност радова је 64 милиона динара и финансира их Јавно предузеће „Путеви Србије”, а извођач радова је „Сремпут” рекао је Мирослав Јокић начелник Градске управе за опште, заједничке послове и имовину и додао: „Приликом реконструкције саобраћајнице урађено је појачавање постојеће коловозне конструкције и то каменом 20 цм, односно каменом ситежи 031 фракције, урађени су нових пет цевастих пропуста, очишћени сви постојећи, урађени су ивичњаци, односно каналете у дужини од 1,4 км, што је јако важно због одвођења атмосферских и бујичних вода. То указује да ће ова саобраћајница дуго, дуго времена бити у оваквом стању у каквом сад јесте, односно нова, на задовољство свих оних који користе, пре свега мештана ова два насељена места. Само у последњих месец и по дана сведоци сте да Град Сремска Митровица преко Републике Србије улаже, односно Јавно предузеће „Путеви Србије” улаже приоритетно у инфраструктуру која спаја сеоска насељена места. Имали смо велике инфраструктурне радове према насељеном месту Шуљам, Бешеново, ево сад Гргуревци и Манђелос, то су све радови који износе преко 270 милиона динара што је озбиљно инфраструктурно улагање у сеоска насељена места. Град Сремска Митровица преко потпредседника Владе и министра Недимовића ради управо да би омогућио што бољи и што већи квалитет живота људи који живе у селима, да их одобровољимо да остану, да улажу. Да је ова одлука исправна говори у прилог чињеница да је у Шуљму после реконструкције пута продато пет кућа и толико нових људи дошло да живи у то насељено место. Значи да инвестиције у инфраструктуру, инвестиције у села дају резултате, имају смисла.”

Почело је асфалтирање пута што представља последњу фазу реконструкције саобраћајнице. Радови ће бити завршени до краја ове недеље и мештани ће моћи слободно да користе поменуту саобраћајницу.

Владимир Настовић, члан Савета Месне заједнице „Манђелос” веома је задовољан обновом пута и каже: „Значај овог пута је вишеструки за мештане села Манђелос и за мештене, наравно, села Гргуревци. Пут који је годинама био у лошем стању, годинама се користи, тако како се користи и ево овог пута ће бити сређен и ставља се у функцију, дакле свих мештана два села. Вишеструка је корист, дефинитивно је корист и за пољопривреду, дакле сви они који имају овде земљу, који обављају своје радове моћи ће сада, најзад, лакше да обављају те своје послове, једноставно повезана два села, стварају се услови за бољи живот у тим селима. Ми смо задовољни и видећемо како ће то даље бити, а обзиром на фреквенцију саобраћаја та ширина је сасвим довољна и мислим да ће бити све у реду.”

Мештани оба села су веома задовољни јер овај пут повезује не само ова два места и него и Сремску Митровицу и даље, друга места на Фрушкој гори. Ово је веома важна инвестиција и за шире подручје, за целу нашу територију.

Душко Крстић председник Месне заједнице „Гргуревци” захвалио се у име мештана: „Као што видите после месец месец и по дана, опет смо овде на терену, путеви се граде, интензивно и раде, и веома смо захвални локалној самоуправи, министру Недимовићу и целој Влади Србије на овим путевима. Биће добро за ова два села да се повежу, коначно, јер смо имали јако лошу инфраструктуру, путеви су јако битни за ову регију, Фрушка гора је једна од значајних планина Србије. планирањем даљих инвестиција мислим да ће ова путна инфраструктура бити од великог значаја. Надамо се и даљим плановима у нашој месној заједници, да ћемо наставити овако како смо кренули, да ће све бити добро. Стадион се гради, биће један од модернијих стадиона у општини Сремска Митровица и уопште. Веома смо захвални на подршци града и свих људи који нам помажу, свих начелника, имаћемо један леп спортски комплекс у којем ће наша деца коначно добити услове које нису имали до сада.”

Реконструкцијом путног правца Гргуревци – Манђелос побољшаће се квалитет саобраћаја, и безбедност учесника у саобраћају, пре свих, становника ових насељених места, а и свих других који користе овај путни правац.