Вести

Радови на асфалтирању пута кроз Чалму

Радови на асфалтирању пута кроз Чалму теку предвиђеном динамиком, као део завршних радова на реконструкцији важне саобраћајнице Лаћарак – Чалма дужине 7,7 км коју на иницијативу локалне самоуправе радове финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а њихова вредност је 230 милиона динара.
Према очекивањима председника Скупштине града Сремска Митровица, Владимира Павловића, који је обишао градилиште, радови ће бити готови и пре предвиђеног рока.
„Као што је и обећано машине су, одмах након завршетка радова на деоници Сремска Митровица – Велики Радинци, прешле на деоницу Лаћарак – Чалма, и сва је прилика да ће овај пут бити завршен и пре рока. Молимо мештане Чалме за мало стрпљења. Чим се заврше ови радови, наставићемо нашу велику садњу тј. зелени прстен око Сремске Митровице који смо започели прошле године, тако да ће Чалма и пут за њу добити један сасвим нови изглед, добиће безбедан пут и дрворед који ће служити као ветрозаштитни појас и који ће знатно унапредити квалитет ваздуха. Како је такође обећано да ће се радити деоница пута Сремска Митровица – Манђелос, овом прилику желим да обавестим јавност да се креће и са тим радовима.”
Ако се радови у Чалми наставе овим темпом, прогноза надлежних је да ће бити завршени и пре рока који је заказан за 15. октобар. Тренутно се ради први слој асфалтирања у дужини од километар и по, од уласка у село према Лаћарку.
На радост свих мештана Чалме ради се рехабилитација путне инфраструктуре која је прављена пре 40 година, а раде се и ћуприје, то јест прилази свим домаћинствима.
Како је истакао председник Градске скупштине циљ је да се Чалма претвори у модерно и лепо место, које ће задовољити потребе и жеље свих становника.