Вести

ПРОГРАМ ОЖИВЉАВАЊА СЕЛА СРБИЈЕ

Министарство за бригу о селу одржало је радни састанак са представницима локалних самоуправа у Палати Србија, у циљу ефикасније реализације Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, с обзиром на то да је за реализацију Програма од посебног значаја ангажовање градова и општина.
У име Града Сремска Митровица, састанку је присуствовао заменик градоначелнице, Петар Самарџић, и упознао се са детаљима Програма, циљевима, финансијским оквирима, условима и корацима како доћи до куће на селу. Самарџић је истакао да ће Град Сремска Митровица учинити максималан напор, како би заинтересовани брачни парови, ванбрачни партнери, самохрани родитељи и млади пољопривредници (сви до 45 година живота) лако и брзо дошли до куће у неком од митровачких села.
Заинтересована лица са територије Града Сремска Митровица, сву потребну помоћ, информације и административно техничку подршку око аплицирања за средства за куповину сеоских кућа, могу добити у просторијама Агенције за рурални развој (Светог Димитрија бр.6, зграда ДДОР-а) или путем телефона 610-573.
Мисија Програма јесте oживљавање и заустављање даљег пражњења села, смањење миграторних кретања становништва која доводе до депопулације у руралним подручјима, мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.
Конкурсна документација може се преузети са интернет странице Mинистарства - www.mbs.gov.rs