Вести

Председник Вучић посетио Велике Радинце

Председник Србије Александар Вучић посетио је Велике Радинце, где је у јулу завршена реконструкција саобраћајнице дуге 7 км према Сремској Митровици, на шта су становници Радинаца чекали 50 година. Председник је у свом обраћању мештанима рекао да ће цела Фрушка гора бити повезана са добрим путевима.
Он је навео да ће и путеви од Чалме до Лаћарка, потом пут до Лежимира, затим Свилоша и других села до Дунава, али и путеви према граници са Хрватском бити урађени, као и део пута према румском делу Фрушке горе.
На почетку своје посете председник Вучић је обишао сеоску цркву Светог Архангела Гаврила, где је након разговора са свештеником Душаном Марјановићем на поклон добио дукат и икону заштитника храма.
Вучић је рекао да се држава труди да и у тешким временима за грађане учини што више и да зато иде да разговара са њима, и да иако ово нису лака времена, да нам ништа не иде на руку у свету, морамо да улажемо. Подсетио је да је држава спровела тешке мере и истакао да сада Србија највише пропорционално својој величини гради аутопутева и брзих саобраћајница у Европи.
„И у тако тешким условима се трудимо и гледамо да учинимо све што је могуће за грађане. Зато и идемо да разговарамо са људима”, рекао је Вучић у Великим Радинцима.
Поручио је грађанима да пријаве децу за добијање новчане подршке од државе, као и пензионере да се пријаве за пензионерску картицу, која ће има омогућити много погодности. Пензионери који имају регистроване аутомобиле на своје име имаће, на пример, попуст за путарину од три одсто, рекао је Вучић.
Подсетио је да ће од октобра бити повећане пензије 5,5 одсто, а од јануара још 14,6 одсто, што је више од 20 одсто.
“У Митровици морамо да додамо још 17.000 квадрата за болницу и Дом здравља. То је огромно улагање, негде око 30 милиона евра, али знам колико је то важно за људе у Срему, од Шида до Пећинаца. Неће то ићи лако и једноставно, али испунићемо оно што смо обећали”, рекао је председник Вучић.