Вести

ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ АНА БРНАБИЋ СА ПОТПРЕДСЕДНИКОМ НЕДИМОВИЋЕМ ПОСЕТИЛА БЕШЕНОВО И ВЕЛИКЕ РАДИНЦЕ

Бешеново – Ана Брнабић премијерка Србије заједно са Браниславом Недимовићем потпредседником Владе и министром пољопривреде, шумарства и водопривреде посетила је Бешеново и Велике Радинце. Домаћини су им били Светлана Миловановић градоначелница Сремске Митровице са сарадницима, председници тих месних заједница као и многобројни мештани.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетили су Бешеново где су обишли просторије месне заједнице и сеоску амбуланту.

Боравећи у посети Великим Радинцима разговарали су са мештанима о томе шта им још недостаје у селу. Потом су заједно са свештеником Душком Марјановићем обишли цркву Светог архангела Гаврила.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је током обиласка ова два села у Срему: „Пресрећана сам што сам данас сам што сам овде, обишла сам неколико села на територији Града Сремска Митровица и ово је најлепши део мог посла да путујем по Србији, да разговарам са људима, да чујем како сте ви задовољни тиме како ми радимо, да ли видите заиста резултате, шта је оно што додатно треба да урадимо и да чујем од вас шта су приоритети. Видела сам данас и неке нове локалне и регионалне путеве које смо урадили. Видела сам нове амбуланте које смо завршили, цркве које смо поправили, реконструисали по селима и знам колико то људима значи. Разговарала сам са људима о домовима културе у месним заједницама, разговарала сам са њима о основним школама, о вртићима и знам шта је оно што је додатно потребно, да би се побољшао квалитет живота свих нас у Србији. Знам да је у многим местима још проблем водоснабдевање и то је нешто на чему ћемо радити у наредном периоду.”

Мештани ова два села, како Бешенова, тако и Великих Радинаца, исказали су своје потребе, шта је то што им недостаје да би се побољшао квалитет живота, било је речи и о највећим проблемима који их тренутно муче. Као недостатак навели су нефункционалан дом културе, односно непостојање дома културе у својим местима.