Вести

ПОЗДРАВ ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ - НОВЕМБАРСКИ ДАНИ 2021

Традиционална манифестација поводом обележавања Дана града и значајних датума из прошлости „Новембарски дани”, садржаће бројне културно – спортске и забавне активности. Градоначеница Светлана Миловановић и координаторке програма, Марија Вуруна и Даница Драгичевић Ђукић, најавиле су богат програм током наредног месеца.

Месец новембар биће богат разноврсним програмима, биће додељене Новембарске награде и Плакете града заслужним појединцима и правним лицима. Припреме за ову манифестацију, у граду на Сави увелико се приводе крају.

Овогодишња новина "Новембарских дана" јесте да ће се Градска управа за културу и спорт као и установе културе и спорта у новембру представити под слоганом „Поздрав из Сремске Митровице”, а преко 30 бесплатних програма ће пратити по разгледница која ће је и презентовати.

Овогодишњи догађаји конципирани су тако што се уторком одржавају изложбе, средом промоције књига и књижевне вечери, четвртак је предвиђен за позориште, а петaк је резервисан за музичке програме. Викендом се одржавају програми који су предвиђени за породицу и за децу у складу са слоганом овогодишњих новембарских дана „Поздрав из Сремске Митровице”.

У месецу новембру у Сремској Митровици у току њене дуге и бурне историје одиграо се низ догађаја од судбинског значаја за град. Због тога се у граду у току овог месеца организује низ културних, спортских, и других манифестација под називом „Новембарски дани“.