Вести

Потпуна реконструкција Позоришта “Добрица Милутиновић”

Град Сремска Митровица добио је средства за реконструкцију Позоришта „Добрица Милутиновић”. Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама је издвојио средства у износу од 130 милиона динара за реконструкцију, а уговор је потписала градоначелница Светлана Миловановић.
Потписивању уговора у Позоришту „Добрица Милутиновић” присуствовали су председник Покрајинске владе, господин Игор Мировић, Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, градоначелници и председници општина, директори установа културе.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре у укупној вредности од 500 милиона динара за финансирање и суфинансирање пројеката обнове и опремања културних установа и центара у јавној својини АП Војводине, након конкурса Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.
Град Сремска Митровица је добио средства за реконструкцију Позоришта „Добрица Милутиновић“, а обезбеђен је новац и за наставак радова на реконструкцији и доградњи Центра за културу у Старој Пазови и за адаптацију простора за Аматерско позориште „Бранислав Нушић“ у Шиду. Пројекат обухвата и реконструкцију домова културе у укупно 11 војвођанских градова, међу којима су и Тител, Вршац, Србобран, Сириг итд.
Градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић захвалила се Покрајинској влади и ресорном секретаријату на подршци која много значи свима који раде у институцијама културе али и грађанима у свим местима у којима ће ови пројекти бити реализовани.
„Хвала вам пуно на свему што чините за нас, говорим не само у име Града Сремске Митровице, него у име свих нас који данас потписујемо уговоре. Ово пуно значи, ова средства ћемо, наравно оправдати, пуно значи за наше суграђане, за нас саме, за све оне које раде у институцијама културе. Хвала вам још једном што сте имали слуха за све наше потребе и надам се да ћемо и убудуће сарађивати“, рекла је Светлана Миловановић.
Пројекат реконструкције сремскомитровачког позоришта обухвата санацију крова, реконструкцију позоришне сале, реновирање велике сцене, улаза и хола, санитарних чворова и друго.