Вести

ПОТПИСАНИ ПРВИ УГОВОРИ ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА

У просторијама Министарства за бригу о селу, потписани су уговори за куповину кућа на селу у руралном подручју Сремске Митровице. Право на бесповратна средства за куповину сеоских кућа са окућницом остварило је пет корисника из Сремске Митровице, и то супружници Ивана и Рајко Бојанић (Чалма), супружници Драгана и Мирослав Максић (Босут), ванбрачни партнери Јелена Славуљ и Данијел Даниловић (Мартинци), ванбрачни партнери Милица Ћулибрк и Ненад Беломарковић (Засавица 1) и самохрана мајка Биљана Јовановић (Дивош).

У име Града Сремска Митровица, потписивању уговора су присуствовали Петар Самарџић, заменик градоначелнице и Душица Павловић, директорица Агенције за рурални развој.
Према речима Петра Самарџића, у питању су први одобрени захтеви, одређени број је још увек у разматрању, неки су одбијени због неиспуњавања услова прописаних Конкурсом Министарства, а поједини захтевају допуну документације.
Конкурс је отворен до 1.новембра, захтеви се обрађују по редоследу подношења, те је позвао све заинтересоване да се обрате локалној Агенцији за рурални развој, која ће им пружити сву потребну административно техничку подршку око поднешења захтева, посебно у делу процене тржишне вредности некретнине.