Вести

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА У ОБЛАСТИ ОСИГУРАЊА

Пољопривредна производња је производња под отвореним небом, а будући да смо сведоци климатских промена и нестабилних временских услова, осигурање као фактор заштите приноса добија све више на значају. Осим осигурања усева, пољопривредници осигуравају и сточарску производњу, а у оба сектора из године у годину расте интересовање за коришћење услуга осигурања добара.
Како би се пољопривредници додатно подстакли у осигурању своје производње, Агенција за рурални развој Града Сремска Митровица је реализовала меру субвенционисања премије осугурања усева, плодова, вишегодишњих засада и животиња. Мера је изазвала велико интересовање међу митровачким пољопривредницима, будући да је њих три стотине остварило право на ове подстицаје, у укупном износу од преко два милиона динара.
Како истиче Душица Павловић, директор митровачке Агенције за рурални развој, сви подносиоци захтева су исплаћени, а ова мера је специфична, јер може да се кумулативно примењује и комбинује са истом мером коју расписује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Због великог интересовања митровачких пољопривредника, највише оних који се баве ратарством, конкурс у овој области биће реализован и ове године.