Вести

Ове године ће бити урађена чак 23 км локалних путева у Сремској Митровици и околини

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, Горан Весић, обишао је село Чалма и радове на потпуној реконструкцији пута и важне саобраћајнице која спаја Лаћарак са овим фрушкогорским селом.
Он је рекао да је истовремено са изградњом ауто-путева и брзих саобраћајница у Србији ове године уложено много више напора како би се рехабилитовали локални путеви који нису тако велики када гледате километражу и вредност у новцу али су важни за људе који живе у селима јер то њима значи живот.
Од 2012. године како је Весић навео, држава је изградила укупно 445 км ауто-путева и брзих саобраћајница а тренутно се ради на додатних 461 километара а недавно су потписана два уговора у Кини на скоро 300 километара нових путева у Србији.
Ове године је Министарство одвојило око 350 милиона евра за рехабилитацију локалних путева, и на тај начин је урађено доста оваквих путева.
Када је у питању Сремска Митровица, ове године ће бити урађена 23 км локалних путева, попут пута ка Великим Радинцима који је завршен, пута ка Манђелосу који се тренутно ради , а укупна вредност тих радова је око 600 милиона динара.
„Овај пут ће бити завршен за неких 15 дана, и када га завршимо остаје нам пут за Манђелос који се тренутно ради“, рекао је Весић.
Градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић изјавила је да је путни правац Лаћарак – Чалма урађен пре 50 година и да је ово први пут свеобухватна рехабилитација овог коловоза.
Захвалила се министру Весићу и његовом Министарству, Путевима Србије који су укључени у рехаблитацију локалних путева на територији Града Сремска Митровица.