Вести

ОТВОРЕН ПУТ ГРГУРЕВЦИ-МАНЂЕЛОС

Званично је отворен пут који спаја Гргуревце и Манђелос. Пут су отворили Душко Крстић, председник МЗ Гргуревци и Петар Самарџић, заменик градоначелнице. Реконструкција још једног фрушкогорског пута приведена је крају, чиме се доказује колико Сремска Митровица пажње поклања обнови руралне путне инфраструктуре, у сарадњи са покрајинским и републичким институцијама.

Како је истакао Петар Самарџић, главна спона са тим инстутуцијама је потпредседник Владе Р. Србије, министар пољопривреде, Бранислав Недимовић, који је најзаслужнији што је Влада у последње две године уложила преко пола милијарде динара у реконструкцију митровачке сеоске путне мреже.

Вредност радова на деоници која спаја Гргуревце и Манђелос је 64 милиона динара, а комплетне радове је извршило ЈП "Путеви Србије". Деоница је дуга близу 5km, урађен је пут ширине 3 метра, са банкинама, тако да је ширина планума 5 метара - довољно за мимоилажење пољопривредне механизације и путничких возила. Урађено је 5 нових цевастих пропуста, очишћени су стари, те је решено и питање одводњавања атмосферских и бујичних вода које често праве проблеме у овом делу Фрушкогорја.

Улагање у сеоске путеве је улагање у унапређење квалитета живота сеоског становништва, улагање у останак људи на селу, улагање у опстанак села и свакако ће то бити један од праваца развоја Митровице и у будућем периоду, додао је Самарџић.