Вести

ОБНОВЉЕН ПУТ ПРЕМА БЕШЕНОВУ И КЉУЧАН АЛТЕРНАТИВНИ ПРАВАЦ ПРЕМА ФРУШКОЈ ГОРИ

Саобраћајница према насељеном месту Бешеново, у потпуности је реконструисана. У току је постављање хабајућег слоја на пут који је и кључан алтернативни правац према Фрушкој гори. Завршетак радова обишао је начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину Мирослав Јокић са сарадницима. Изводе се завршни радови на реконструкцији саобраћајнице из путног правца Велики Радинци, према Бешенову и Шуљму. У току је постављање хабајућег слоја, након чега ће становници насељеног места Бешеново добити једну савремену саобраћајницу.
Град Сремска Митровица заједно са републичким органима, наставља да улаже у инфраструктуру. Пут према Бешенову и Шуљму ће моћи да се користи, захваљујући комплексности радова који су изведени, дуги низ година, према речима Мирослава Јокића, начелника Градске управе за опште и заједничке послове и имовину.

Начелник Јокић је још рекао: „Овај пројекат није важан само због становника насељеног места Бешеново, већ је важан зато што је то кључан алтернативни правац према Фрушкој гори, а Фрушка гора постаје озбиљан туристички потенцијал како за Републику Србију, тако и за Општину Сремска Митровица. Вредност радова је 92 милиона динара и у потпуности их је финансирало Јавно предузеће „Путеви Србије” са којим Град Сремска Митровица има дугогодишњу сарадњу и то јавно предузеће захваљујући потпредседнику Владе Браниславу Недимовићу улаже већ годинама озбиљна средства у ревитализацију путне инфраструктуре на територији наше општине. Кључне ствари које су урађене, не само што је извршена реконструкција, већ и проширење постојеће саобраћајнице, затим ојачавање носећих слојева саобраћајнице и сада планум коловоза износи осам метара, то значи шест метара асфалта и по метар банкине са сваке стране, што говори о томе да је ово заиста постала једна озбиљна и пре свега, безбедна саобраћајница.”

„На крају, радиће се каналска мрежа за одвођење вода чиме ће се додатно обезбедити дуготрајност поменутог коловоза, односно саобраћајнице. Радови су трајали око двадесетак дана, урађени су заиста врло брзо, професионално и ефикасно изводило их је предузеће „Сремпут” из Руме које већ годинама такође изводи радове на саобраћајној инфраструктури наше општине”, додао је Јокић.

Рекострисан је пут у дужини од 3,2 километара према Бешенову. На тој траси замењен је асфалтни слој, ојачана коловозна конструкција, праве се и нове банкине, а канали за одвоњавање ће бити  комплетно реконструисани.

Овим пројектом решен је дугогодишњи проблем мештана, према речима Драгољуба Лакетића, председника Месне заједнице „Бешеново” и знатно се побољшава квалитет живота.

„Ми, мештани и ја као председник месне заједнице смо бескрајно захвални свим људима који су ово завршили што су нам и обећали. Урађено је све по пројекту и како је договорено, што ће много побољшати квалитет живота у селу Бешенову, и добро је и за све који долазе и пролазе. Пут је фантастичан, проширен је, више не морамо да се склањамо кад идемо овим путем, ширина је шест метара, остају још да се ураде ивичњаци, тако да је све фантастично, по пројекту, по договору. Мештани су презадовољни и овом приликом их позивам на једно дружење у понедељак, хоћемо да прославимо добијање овог пута. За нас је ово, могу слободно да кажем, једна историјска ствар, прекретница села, село добија буквално једну стасвим другу слику. Мештани ме питају у шали, кад добијамо мигове, јер овде авион може да слети, тако је добро урађено, квалитетно, немамо никакву замерку. Бескрајно смо захвални поново кажем и то је то”, истакао је Лакетић.

Реконструкцијом овог путног правца побољшаће се квалитет саобраћаја, и безбедност учесника у саобраћаја, пре свих, становника насељених места Бешеново и Шуљам, а и свих других који користе овај путни правац.

Данијел Веселиновић, председник Месне заједнице „Шуљам” захвалио се извођачу радова и локалној самоуправи на свој подршци и помоћи у реализацији пројекта асфалтирања и уређења саобраћајнице према Великим Радинцима.

„Ова инвестиција много значи за мештане нашег села јер смо добили јако квалитетан пут и брзу саобраћајницу тј. брзу комуникацију са градом. Управо смо почели радове на уређењу прилаза сваком домаћинству, што подразумева да ћемо сваком домаћинству бетонирати прилаз како би лакше могли да уђу машинама и аутомобилима у своје двориште. Ова иницијатива наишла је на позитиван одјек међу мештанима што је мени лично задовољство. Ове недеље очекујемо и посету потпредседника Владе господина Бранислава Недимовића без чије подршке не би успели овако брзо да реализујемо наш пројекат, хтео бих још да се захвалим господину Мирославу Јокићу који је даноноћно био с нама на терену. Управо смо договорили са министром Недимовићем и начелником Јокићем да треба ове године да реновирамо цркву, план нам је да урадимо и једну малу капелу на нашем гробљу и да организујемо што боље можемо ово наше мало место”, рекао је Веселиновић.

Реконструкцији овог пута једна је од највећих инвестиција у овако мало место, као што је Шуљам. То много значи за становнике, пут је био стар и дотрајао, а ово ће знатно побољшати квалитет живота мештана фрушкогорских села.