Вести

ОБЈАВЉЕН ЛОКАЛНИ КОНКУРС ЗА ОСИГУРАЊЕ УСЕВА

Сремска Митровица – Агенција за рурални развој Града Сремска Митровица расписала је конкурс за остваривање права на подстицаје за премију осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња у 2021.години.

Предмет конкурса је додела бесповратних средстава за субвенционисање дела плаћене премије осигурања – ратарске, повртарске, воћарске, виноградарске производње и уматичених животиња на територији Града Сремска Митровица.

Душица Павловић директорица Агенције за рурални развој Града Сремска Митровица позвала је све заинтересоване да конкуришу и објаснила процедуру: „Агенција за рурални развој Града Сремска Митровица данас је расписала Јавни позив за доделу бесповратних средстава на име осигурања вишегодишњих засада плодова, усева и животиња. Овај конкурс је отворен до 15. новембра 2021. године, а износ средстава који је опредељен за доделу по овом конкурсу износи 2,7 милиона динара. По једној пријави максималан износ средстава је 20.000 динара, односно процентуално 20% од уплаћене премије осигурања које су наших пољопривредници уплатили на име премије осигурања, могу да добију дакле 20 процената од тога, а максимално до 20.000 динара. Све потребне информације могуће је добити у Агенцији за рурални развој града Сремска Митровица где ће им уједно и запослени помоћи приликом попуњавања обрасца. Ово је мера која се примењује годинама уназад, прошле године су пољопривредници показали велику заинтересованост, имали смо преко 300 пријава и за те намене је издвојено 2,2 милиона динара.”

Укупан износ средстава који се додељује по конкурсу (који је предвиђен за ове намене) је 2,7 милиона динара. Подстицаји се утврђују у процентуалном износу од вредности плаћене премије, умањене за износ средстава на име пореза на премију неживотног осигурања. Максимални износи средстава за субвенционисање дела плаћене премије осигурања пољопривреде по једној пријави износи 20.000,00 динара.

Право учешћа на конкурсу имају носиоци регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства са пребивалиштем на територији Града Сремска Митровица, која се налазе у активном статусу, и која су код друштва за осигурање осигурана од ризика.

Пријаве на конкурс се подносе до 15. новембра 2021. године.

Средства по овом конкурсу могу се користити кумулативно са подстицајним средствима које додељује Министарство пољопривреде за исту намену.

Додатне информације у вези конкурса могу се добити у просторијама Агенције за рурални развој Града Сремска Митровица или путем телефона 022/610-573.

Текст конкурса, и конкурсна документација могу се преузети на интернет страници Агенције www.аррсм.рс или у просторијама Агенције.