Вести

ОБЕЛЕЖЕН „ДАН СУТЈЕСКЕ“ У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ СУТЈЕСКА

Данас је у просторијама Месне заједнице „Сутјеска“ обележен „Дан Сутјеске“. Ово је дан када је почела једна од највећих и најважнијих битака у Другом светском рату - битка на Сутјесци. Ова битка постала је симбол изузетног пожртвовања, храбрости и моралне чврстине у најтежим искушењима. Овим поменом, Месна заједница „Сутјеска“ исказала је почаст свима који су дали живот за слободу наше земље.
Присутнима су се обратили председник месне заједнице "Сутјеска" Чедо Новаковић, Председник СУБНОР-а Града Сремска Митровица Раде Корица, Председник удружења војних ветерана Сава Грујичић, а о тим тешким данима борбе говорили су историчари Ненад Радмановић и Андрија Поповић.
Обележавању „Дана Сутјеске“  присуствовали су представници локалне самоуправе: Петар Самарџић, заменик градоначелнице, Богдан Кузмић, помоћник градоначелнице, Дражен Риђошић, начелник Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине, Илија Недић, председник Скупштине града и његов заменик, Данијел Бабић. Изложбу поводом „Дана сутјеске“  грађани могу да погледају у просторијама Mесне заједнице. Представници месне заједнице „Сутјеска“ су данас поводом почетка битке на „Сутјесци“ положили венац жртвама Другог Светског рата у Сремској Митровици, на Спомен-гробљу.