Вести

НОВОГОДИШЊЕ УКРАШАВАЊЕ ГРАДА

Сремска Митровица – У Сремској Митровици у току је украшавање града уочи новогодишњег и божићног празновања. И ове године град ће сијати од бројних украса и светлећих детаља, и тако Митровчанима улепшати предстојеће празнике.

У центру града данас је почело постављање новогодишње расвете. Према речима надлежних, сваке године уложе и додају нешто ново како би празнични амбијент био потпун.

Како је рекао Мирослав Јокић начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину: „Град Сремска Митровица данас званично почиње са радовима на новогодишњем украшавању града. Сва новогодишња расвета која је била на стубовима јавне расвете и у самом центру града прошле године, ће бити и ове године постављена, али ћемо додати одређену количину новогодишње расвете како би новогодишњи дух и амбијент био за наше грађане што лепши и значајнији. Врло брзо ће почети радови на постављању објеката у пешачкој зони, а поводом манифестације Магични трг која се сваке године традиционално одржава. Надамо се да ће епидемиолошке мере и сама ситуација са вирусом ковид-19 омогућит да се културно-уметнички програм за новогодишње празнике одржи у оном обиму у којем би требао. Стандардно је издвојено новца за новогодишњу расвету, око 800.000 динара кошта постављање и уклањање новогодишње расвете и око 1.000.000 динара ће бити уложено у нове украсе, односно то је константно улагање, пре свега у занављање онога што је оштећено кроз године, а сваке године се трудимо да купимо и нешто скромно ново како би град, као престоница Срема, био украшен на адекватан начин.”

И ове зиме град ће засијати у пуном сјају, а блистави детаљи и украси многима ће и ову Нову годину учинити веселијом и лепшом.