Вести

НОВО ИГРАЛИШТЕ "ДЕЧИЈИ СВЕТ" У ЛАЋАРКУ

На крају Фрушкогорске улице у Лаћарку, на Лединама, направљено је ново дечије игралиште, са дечијим мобилијаром, кућицом знања, тереном за баскет и мали фудбал. Игралиште je изграђено на иницијативу Удружења „Дечији свет” кроз пројекат „Игром победимо разлике”.

Како је приликом отварања рекао заменик градоначелнице, Петар Самарџић, ново дечије игралиште „Дечији свет” у Лаћарку продукт је цивилног, јавног и приватног партнерства, модел који треба да следе све остале и градске и сеоске месне заједнице.

Иницијатива је кренула из комшилука, од Лаћараца и чланова Удружења „Дечији свет“. Својим залагањем пронашли су донаторе, али и свакодневно учествовали у свим активностима око изградње игралишта. Акцију су подржале и приватне компаније, као и локална јавна предузећа која су дала свој допринос у име Града Сремска Митровица, пре свега у оквиру инфраструктурних радова - насипање прилазног пута, продужетак електромреже, уградња рефлектора, припремни земљани радови.

То је модел који треба следити, јер на најбољи начин показује како се тимским, удруженим, комшијским радом и залагањем чине праве ствари за своје насеље, месну заједницу, за свој комшилук.

У име Удружења "Дечији свет", Мирјана Крсмановић Мирнић, истакла је да цела екипа показала велику енергију и вољу, али да је труд уродио плодом, и да су тимским радом успели да направе функционално игралиште, са неколико справа, са спортским теренима, али и местом за одмор родитеља, бака и дека. У плану је да се на игралишту организују различити догађаји за децу, дружења, али и спортска такмичења.