Вести

НОВА СТОЛАРИЈА У „ПИНКИЈЕВОЈ“ ШКОЛИ

Након реконструкције подова на првом спрату и фискултурне сале ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ у Сремској Митровици, у току су радови на замени унутрашње столарије.

Радове је обишла градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић, која је истакла да се наставља улагање у образовне установе на територији Града, не би ли ученици и наставници имали што боље услове за рад, а то је приоритет локалне самоуправе. По њеним речима, у "Пинкијевој" школи замениће се 48 врата на свим учионицама, као и у тоалетима. Осим безбедносних разлога, ради се и о енергетској ефикасности, што значи још топлије учионице за ученике ове школе. 

Како је рекао директор школе, Игор Дошен, радови теку по плану, и биће завршени до краја текуће недеље. Ови радови су наставак санације школе. Оно што ће се радити у наредном периоду јесте санација подова на другом спрату. То  подразумева вађење старог паркета и постављање новог, савременог, по децу безбедног пода. Поред тога у плану је и изградња спољњег спортског игралишта.

Вредност радова износи 1,5 милиона динара, а средства су обезбеђена из Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине.