Вести

Модерна, јака, слободна и успешна Србија

Српска напредна странка је настала кроз израз широке воље народа за променама. Основана је у тренутку велике политичке, економске  и друштвене кризе, с циљем да кризу оконча, а Србију врати на пут успешних европских држава. Настала је да би испунила потребу народа за миром, сигурношћу, напретком, националним јединством и заштитом националних интереса.

Србија има богато културно и историјско наслеђе. Србија има значајне природне ресурсе. Има дугачку државотворну традицију. Има вредне и креативне људе који  воле своју земљу. Tи људи живе и у нашем граду. Својим делима у прошлости, али и у садашњости, ти људи су показали да су спремни за највећа и најплеменитија дела. Таква Србија има потенцијал да буде богата и успешна, да буде лидер не само на Западном Балкану, већ да  се по резултатима такмичи и са тренутно много развијенијим државама од себе.

Да би остварила своје потенцијале, Србија мора да пробуди своју енергију – енергију стваралаштва земље која је истински слободна и независна, земље и народа слободарског духа, многовековног баштиника и светионика правдољубивости и непокорности. Србија и њен народ морају неуморно тежити јединству и у својој разноликости препознавати богатство и снагу која пун потенцијал достиже сабрана у заједничком раду за добробит свих наших грађана и будућих генерација. То је циљ због кога је основана Српска напредна странка. Сремска Митровица је уз такву политику, политику која осигурава мир, стабилност, дијалог и напредак. Сремска Митровица је уз политику која је усмерена на нова учења, рад, производњу и на стицање нових вредности - политику Српске напредне странке.