Вести

МИТРОВИЦА НА "AGRO BELGRADE" САЈМУ

АGRO BELGRADE је међународни сајамско – конференцијски догађај који окупља најважније компаније из области воћарства, повртарства и виноградарства, као и пољопривредне задруге из Србије, региона и иностранства.

На Сајму се представило преко 300 излагача, из неколико држава и региона, показавши сарадњу у трговини, јединство и богатство Балкана. Сајам "Аgro Belgrade 2022" отворио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Ове године, учешће на Сајму узео је и Град Сремска Митровица, представивши богатство малих локалних пољопривредних произвођача.

Према речима Петра Самарџића, заменика градоначелнице, Митровица је богат пољопривредни крај који има чиме да се похвали и шта да понуди - од меда, ракије, вина, преко сирева, месних прерађевина, до сокова, зимнице и осталих специјалитета. На митровачком штанду је своје производе представило 15 произвођача пољопривредно прехрамбених производа, на Сајму који омогућава контакт пољопривредника са потенцијалним партнерима и купцима, али и размену знања и информација. Град Сремска Митровица и локална Агенција за рурални развој, преузели су комплетну организацију наступа митровачких излагача на Сајму, у циљу повећања њихове видљивости на тржишту. Њиховим представљањем доприноси се и представљању потенцијала митровачког аграра, али и туристичког потенцијала. Уз пољопривреднике излагачи су и сеоска туристичка домаћинства, као и произвођачи традиционалних занатских производа и рукотворина. Ови излагачи представљају Сремску Митровицу и напор Града је да они буду јединствени што се планира остварити заједничким наступима као и кроз "корпу локалних производа" која се на тржиште пласира као градски сувенир.