Вести

МИРОВИЋ ОБИШАО ИНВЕСТИЦИЈЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић са градоначелницом Светланом Миловановић, данас је обишао пројекте и инвестиције у нашем граду које заједничким средствима раде локална и покрајинска власт. Посета је знак добре сарадње са локалном самоуправом у претходном периоду, али и најава да ће се и убудуће заједнички улагати у Сремску Митровицу.

Госте су дочекали и пратили у обиласку града Светлана Миловановић градоначелница, Петар Самарђжић заменик градоначелнице, Мирослав Јокић начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину и Васиљ Шево начелник Градске управе за културу и спорт и Дмитар Станишић покрајински посланик из нашег гарада. Обишли су неке од пројеката у које је покрајинска вада уложила средстава.

Како је истакла градоначелница Светлана Миловановић: „Град Сремска Митровица може да се похвали одличном сарадњом са Покрајинском владом, која издваја значајна средства за пројекте који се реализују у нашем граду, захваљујем им се јер су препознали нашу потребу за развијање Сремске Митровице. Обишли смо спортски терен Соколског друштва у центру града познатији као „Партизан”, где је завршена прва фаза што се тиче самог терена, надам се да ћемо следеће године наставити и другу фазу сређивање терена како би он добио онај пуни сјај као што је некада имао, напомињем да овај терен није био до сада за употребу. Оно што је посебно битно у граду је новоизграђени објекат Основне школе „Јован Поповић” где се и сада ради, фискултурна сала се дограђује и реконструише, чиниће са овом школом модерну целину. Сала ће имати и нове пратеће објекте, са спољним тереном чиниће леп спортско-рекреативни комплекс који ће моћи да користе, не само ученици школе за своје секције, него и сви наши суграђани. Општа болница Сремска Митровица такође је добила средства у износу од 76 милиона за све оно што им је било потребно”.

Градоначелница Миловановић се захвалила Покрајинској влади на подршци, што су препознали њихове потребе, истакавши уверење да ће успешна сарадња бити настављена и у будућности и додала да већ имају спремне нове пројекте. Током посете обишли су реконструисани спортски терен Соколског друштва у строгом центру града.

Делегација је посетила и новоизграђени објекат Основне школе „Јован Поповић” као и радове на комплетној реконструкцији и доградњи фискултурне сале, која припада новом објекту. Радови су вредни готово 100 милиона динара.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је том приликом: „Радови на изградњи фискултурне сале у школи „Јован Поповић” напредују веома добро и верујем да ћемо у марту или априлу децу моћи да усмеримо на физичко васпитање и спорт у новом објекту. Обишли смо реконструисан отворени терен спортски. Улагања су велика у протеклих пет година, око 230 милиона динара у Општу болницу у Сремској Митровици, а град припрема пројекат за реконструкцију овог медицинског центра. То ће бити обавеза Канцеларије за улагања у наредном периоду да се спроведе у дело. Сто милиона динара смо уложили заједно у спортску салу и пет милиона динара у терен у оквиру спортског друштва”.

У циљу унапређења квалитета живота грађана уз помоћ средстава покрајинског нивоа власти, трећи важан посао за град је набавка опреме и апарата за Општу болницу Сремска Митровица у којој се лече пацијенти са територије Срема. Покрајина у протеклих пет година уложила је у Општу болницу више од 230 милиона динара.

„Најзначајнија ми је била информација о стању дијагностике и труду запослених у Општој болници у Сремској Митровици. Само из службе за радиологију су ме информисали о томе какво је залагање запослених, јер су имали двоструко већи број прегледаних од почетка епидемије коронавируса. Уложили смо и набавку нове медицинске опреме, у току је припрема пројектне документације за реконструкцију тог објекта. Разговарали смо и о томе шта треба да се обезбеди у наредној години”, рекао је Мировић.

Подсетио је да се од 2016. године, много улагало у цео Сремски округ и најавио да ће улагања бити настављена и у наредној години у новом инвестиционом циклусу.

Поред Мировића, у посети су и покрајински секретари за здравство и спорт и омладину Зоран Гојковић и Дане Баста, као и директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељко Ковачевић.