Вести

ЛЕКАРСКА СЛАВА ОБЕЛЕЖЕНА У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

Сремска Митровица – Читањем молитве, освећењем и резањем славског колача, данас је у малој капели у кругу митровачке Опште болнице, обележена лекарска слава – Свети Козма и Дамјан. Обред је водио протонамесник Радослав Радовановић, у присуству високих званилника Града, болнице и лекара.

Домаћин славе в.д.директора Опште болнице Прим.др Драган Малобабић, честитао је колегама данашњи дан који обележавамо скромније него ранијих година из познатих епидемиолошких разлога и упутио поруку да сви заједно скупе снагу и издрже још мало како би ову борбу против коронавируса успешно привели крају, јер како је рекао: „Ово је прича нашег живота и за ово смо се школовали“, а свим грађанима поручио да се вакцинишу јер је то једини начин да се достигне колективни имунитет и победи пандемија.

Др Малобабић је славу предао заменику директора Дома здравља Сремска Митровица др Данијелу Бабићу, који је искористо ову свечану прилику да такође својим колегама честита славу, а запосленима у Дому здравља честита на досадашњем залагању и професионалности у борби против вируса ковид-19.

Градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић и њен заменик Петар Самарџић присуствовали су, заједно са лекарима, молитвеним чину поводом лекарске славе Светих врача Козме и Дамјана. У обраћању медијима градоначелница је захвалила свим лекарима у земљи, посебно лекарима у нашој општини на свему што су чинили и чине у овој дуготрајној борби против пандемије коронавируса, уз жеље да остану истрајни, вредни и пожвртвовани, како би неку од наредних слава лекара дочекали и обележили у бољем расположењу али и бољим условима – у новој и реконструисаној згради.

Обредни чин обавио је протонамесник Радослав Радовановић уз саслужење ђакона Марка Јелисавца и свим лекарима пожелео да им Господ у добрим мислима и делима, здрављу и расположењу води сваки посао, да светитељи и лекари помажу кад год је потребно, а кад дође време за наплату труда и залагања, Господ многоструко награди сва добра дела добрих људи.

Данашње обележавање лекарске славе организовала је Подружница лекара Сремске Митровице и Шида, Лекарског друштва Војводине.