Вести

КРЕДИТИ РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Сремска Митровица – Развојни фонд Војводине у сарадњи са Градом Сремска Митровица, организовао је презентацију кредитних линија намењених регистрованим пољопривредним газдинствима и правним лицима. Каматне стопе су од 1-3%, рок отплате 7 година, грејс период до 24 месеца.

Презентација кредитних линија Развојног фонда одржана је у Градској кући. Развојни фонд АП Војводине доо Нови Сад у сарадњи са Градом Сремска Митровица, организовао је презентацију кредитних линија Фонда намењених регистрованим пољопривредним газдинствима, правним лицима и предузетницима за набавку нове и половне пољопривредне механизације, куповину пољопривредног земљишта, ИПАРД програм, инвестиције, трајна обртна средства, обртна средства, туризам (субвенционисана камата), куповину система за наводњавање (субвенционисана камата).

Како нам је рекла Душица Павловић директорица Агенције за рурални развој Сремска Митровица одлична сарадња са Развојним фондом АП Војводине резултовала је и оваквом једном промоцијом и додала: „Оно што могу да најавим јесте да у наредном периоду када наши пољопривредници не буду имали посла на њивама, дакле у јануару месецу, у плану нам је да заједно са Развојним фондом Војводине ове исте презентације одржимо у сваком селу у месним заједницама”.

Дејан Славујевић самостални стручни сарадник при Одељењу за анализу тржишта Развојног фонда АП Војводина сматра да је добра промоција од великог значаја, те су тако одлучили да у сарадњи са Градом Сремска Митровица и пољопривредним произвођачима организују презентацију кредитних линија за регистрована пољопривредна газдинства и у нашем граду.

„Развојни фонд Војводине је државна институција, оснивач Влада Војводине са 78% удела и 22% Република, дакле државна смо институација и по свему, по условима, трудимо се да помогнемо развоју целокупне пољопривреде и привреде на територији Војводине. Изнад фонда је Надзорни одбор на чијем челу је председник Владе Војводине Игор Мировић, а чланови су сви секретари с којима имамо јако добру сарадњу, имамо и три кредитне линије где секретаријати чак и суфинансирају један део средстава у кредитима. Кредитне линије подељене су за регистрована пољопривредна газдинства, за правна лица и предузетнике, укупно 15 кредитних линија, од тога по једна краткорочна и за правна лица и за газдинства и остале су дугорочне. Каматне стопе су од 1-3% годишње, рок отплате до седам година, грејс период до 24 месеца. Наша кредитна служба долази на терен и помаже пољопривредницима око процедуре и документације”, рекао је Славујевић.

Изашли су у сусрет сугестијама људи са терена и ануитети се плаћају месечно, тромесечно шестомесечно како клијентима одговара. Најзаступљенији линије за пољопривреднике, према његовим речима су, куповина земљишта и дугорочни кредит за пољопривреднике који обухвата комплетну пољопривредну производњу.

Присутни су могли да сазнају или да прошире знања о свим могућностима и погодностима које нуди Развојни фонд АП Војводине доо Нови Сад.