Вести

КРЕЋУ МЕРЕ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ - ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИВРЕДНЕ СУБЈЕКТЕ

Комисија за реализацију мера енергетске санације Града Сремска Митровица расписала је ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА У СПРОВОЂЕЊУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА СРЕМСКА МИТРОВИЦА. Позив се односи на привредне субјекте који се баве производњом, услугама и радовима на спровођењу унапређења енергетске ефикасности и рационалнијег коришћења обновљивих извора енергије.

По речима Милоша Мишковића, председника Комисије, јавни позив садржи седам мера на који привредни субјекти могу да се пријаве од 19. маја до 3. јуна 2022. године. Мере обухватају замену столарије, термичку изолацију зидова, термичку изолацију испод кровног покривача, набавку котлова на гас и биомасу, замену цевне мреже и грејних тела (радијатора), набавку топлотних пумпи и набавку соларних колектора за припрему потрошне топле воде.

Мишковић је истакао да је овим јавним позивом обухваћено више мера у односу на прошлу годину, али  није обухваћена мера за привредне субјекте који се баве уградњом соларних панела. Тај јавни позив ће бити расписан у наредном периоду.

Правилник о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа и станова, јавни позив и пријавни образац, објављени су на званичном сајту Града www.sremskamitrovica.rs те се позивају заинтересовани привредни субјекти да се пријаве у прописаном року.

Након јавног позива за привредне субјекте следи позив за грађане Сремске Митровице.