Вести

Компанија „Модине“ отворила нови погон у Сремској Митровици

Америчка компанија „Модине“ која скоро десет година послује и ради у Сремској Митровици отворила је нови погон који ће се простирати на 16000 квадратних метара.
Свечаности су присуствовали мандатар за састав Владе Републике Србије Милош Вучевић, амбасадор САД у Србији Њ.Е. Кристофер Хил, градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић, директор компаније „Модине“ Дејан Несторовић, Бранислав Недимовић, градоначелник Сремске Митровице из времена када је ова компанија дошла у град на Сави и започела своје пословање, као и многи други.
Градоначелница Миловановић истакла је да је отварање новог погона од великог значаја за град и његове грађане, да то значи корак напред али и нова радна места.
„Наш циљ је да остваримо снове, заједно верујући у њихову реализацију. Данас сведочимо триумфу воље и знања, отварајући фабрику у коју је до сада уложено преко 27 милиона еура. У наредне три године очекује се извоз од сто милиона еура и више од 700 запослених, што је заиста за поштовање. Сремски округ и Сремска Митровица постају један од најразвијенијих региона, захваљујући управо оваквим подухватима. Сремска Митровица има вредне људе и праве домаћине. Желим да овај простор што пре буде попуњен и да овде раде вредни и способни људи. Трудићемо се да привучемо што већи број компанија“, истакао је Милош Вучевић, мандатар за састав Владе Републике Србије.
Компанија „Модине“ лидер је у производњи расхладне опреме, а тренутно запошљава 400 радника у у погонима у Сремској Митровици.