Вести

ГРАДСКЕ УЛИЧНЕ ТРКЕ - ПРОМОЦИЈА ЗДРАВОГ ЖИВОТА И АТЛЕТИКЕ

Традиционална манифестација у оквиру Новембарских дана, Уличне трке одржане су по 58. пут у нашем граду. Учествовало је око 400 такмичара.

Организатори 58. уличних трка, као и Меморијала Милован Лазаревић-Ћаза су Град Сремска Митровица, Установа Атлетски стадион, Атлетски клуб „Срем” и АК „Сирмијум” и Збор атлетских судија. Уличне трке пропагирају здрав начин живота и начин размишљања и зато су значајне за све Митровчане и за све љубитеље атлетике.

Победницима је уручио медаље Васиљ Шево начелник Градске управе за културу и спорт: „Градске уличне трке у Сремској Митровици традиционално су везане за месец новембар. Честитам и захваљујем се свима онима који су се пријавили данас да учествују на тркама, нарочито бих се захвалио родитељима који су довели своју децу. Овакве манифестације и било какве друге спортске манифестације користимо за промоцију здравог живота, спорта и желимо да наше најмлађе суграђане натерамо да се баве спортом. Дугујемо захвалност свим организаторима за више него успешну организацију овакве једне манифестације. Одржана је и једна меморијална трка у знак сећања на рано преминулог члана Атлетског клуба „Срем” Милована Лазаревића Ћазу који је 14 пута био освајач ове трке.”

Атлетске трке улицама града промовишу здрав живот и спорт уопште. Атлетика је као базични спорт битна за правилан раст и развој деце и зато је добро што су у овај догађај укључени деца, школе и родитељи.

Како је рекао Дарко Гавриловић директор Атлетског стадиона: „Учесника има око 400, нажалост због ове ситуације у смањеном броју али очекујемо да деца лепо проведу дан. Просперитет спорта и стављање акцента на спорт од малих ногу је јако битно. За нас као локалну самоуправу Новембарски дани чине посебну тежину у овој години, а спорт је тај који оплемењује дух, уноси иновације и најбитније од свега је што се деца друже између себе.”

Одржано је 18 трка, за децу предшколског и школског узраста, трке припадника полиције, војске и КПЗ Сремска Митровица и трка задовољства. Меморијалну трку Милован Лазаревић Ћаза трчали су ученици трећих и четвртих разреда митровачких средњих школа.

За победнике су биле обезбеђене медаље, пехари и симболицни поклони. Манифестација је одржана под покровитељством Града Сремска Митровица.