Вести

ГРАДСКА УПРАВА НАГРАДИЛА КАЈАКАШЕ ОСВАЈАЧЕ МЕДАЉА

Сремска Митровица – Свечани пријем у Градској кући одржан је у част освајача медаља чланова Кајакашког клуба „Вал”. Градска управа наградила је кајакаше који су освојили медаље на светском такмичењу „Олимпијске наде”.

Пријем кајакаша одржан је поводом запаженог успеха на такмичењима и освојених медаља. Кајакаше Бојана Зделара, Марију Достанић, Анастазију Бајук, Александра Јовановића и Димитрија Стојшића, заједно са тренером Ненадом Косјером и председником клуба Албертом Бајуком примио је начелник Градске управе за културу и спорт Васиљ Шево.

„Коначно су се стекли услови да можемо да направимо пријем за наше, за сада, у овом тренутку најуспешније спортске сена територији Града Сремска Митровица, кајакаше. Знамо шта смо добили ове године у кајакашком смислу, добили смо ново олимпијско име из редова Вала, то је Бојан Зделар, шта рећи о момку који има 21 годину који је млад али опет тако искусан, који је са својим тренером, спортским родитељем направио нешто о чему многи сањају. Када причамо о клубу, имали су изузетне успехе на првенству Србије, било је пуно медаља, морам да кажем да су у сениорској конкуренцији од осам медаља, шест биле златне, а две сребрне. Успех и такмичење за понос, клуб који је некада имао шампионе, клуб који сад има шампионе и имаће сигуран сам, и у будућности”, рекао је начелник Шево.

Како је још рекао начелник Шево освајачи медаља награђени су новчано, Бојан Зделар је награђен са 100.000 динара, Марија Достанић са 70.000 док је тренер Ненад Косјер награђен са 30.000 динара.

Бојан Зделар, је на недавно завршеном Светском првенству за млађе сениоре и јуниоре, освојио златну медаљу, а остварио је и велик успех учешћем на Олимпијским играма у Токију.

„Мислио сам да ће ми Оплимпијада бити као и сва друга такмичења, међутим преварио сам се, Олимпијске игре су посебне. То је једна од ретких прилика где имамо могућност да смо у тиму са спортистима из других спортова, у Олимпијском селу је владала једна посебна и лепа атмосфера. Био сам двапут финалиста на Светском првенству за сениоре, био сам у финалу на Европском првенству и на светским куповима тако да иза мене једна веомана успешном сезона”, рекао је Зделар.

Новчане награде које им је доделио Град Сремска Митровица биће им подстрек за будуће успехе рекла је Марија Достанић чланица КК „Вал” која је освојила сребрну медаљу.

Захвалила се на пријему и наградама: „Желим да се захвалим Граду на великој подршци коју нам увек пружа. На првенству света узела сам сребрну медаљу и то је мој најбољи резултат у каријери, такође сам и на Светском првенству за сениоре ушла у финале и била осма, што је такође изванредан резултат за мене. За овај спорт сам се одлучила зато што сам одувек волела спортове на води и спортове који су у природи. Позивам све да пробају кајак и срећна сам што сваке године има све више деце.”

Председник клуба Алберт Бајук захвалио се Граду на подршци коју су увек имали и изјавио да је задовољан резултатом, похваливши такмичаре и тренера.

„Хтео бих да нагласим још да су наши такмичари на светском првенству у Копенхагену, ипак били најмлађи од свих такмичара и то је веома добар резултат. Предстоји нам следеће године исто једно значајно такмичење, Европско првенство, које ће се одржати код нас у Србији, у Београду. Ми ћемо бити домаћин и хтео бих да се захвалим нашим такмичарима, такође на челу са тренером Ненадом Косијером, који је иначе савезни тренер, што су направили тако добре резултате у 2021. години, за наш град, за Сремску Митровицу, за државу Србију. Захваљујем се још једном свима”, рекао је Бајук.