Вести

Градска плажа званично отворенa

Сремска Митровица – Град Сремска Митровица сваке године улаже значајна средства у одржавање Градске плаже и обезбеђује све услове за функционисање неопходних служби. Купалишна сезона је отворена, технички пријем плаже је урађен, а ове године посетиоцима су на располагању богатији и разноврснији садржаји у односу на прошлу сезону. Градска плажа у нашем граду је 10. јуна и званично почела са радом за ову годину. Током техничког пријема, плажу су обишли представници Града. Поред бројних нових садржаја на плажи, ове године се на самој обали као подлога налази песак, за разлику од претходних неколико, истакли су у локалној самоуправи.
„Захваљујући одговорности свих наших суграђана који су се вакцинисали у претходном периоду, наш број вакцинисаних грађана је преко 52%, због тога, ми ћемо ово лето моћи да уживамо на нашој прелепој градској плажи. Мислим да је ове године још лепше него претходних година, опремљена је новим мобилијаром, тако да бих позвала све наше суграђане да ово лето проведу заједно са нама на градској плажи. Овде је постављен и пункт за вакцинацију па можемо да спојимо и корисно и лепо. Позвала бих наше суграђане да прате на сајту Града најаве за све спортске и културне манифестације које смо планирали за овај летњи период, тзв. Митровачко лето”, рекла је градоначелница, Светлана Миловановић. Мирослав Јокић начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину, као једну од новина у понуди садржаја наводи теретану на отвореном , а напоменуо је и то да је боравак на Градској плажи у потпуности бесплатан.
„Данас је завршен и урађен технички пријем плаже за предстојећу сезону и можемо да констатујемо да је од данас сезона на Градској плажи званично отворена. За предстојећу сезону имамо поприличан број новитета и нових садржаја, на задовољство свих наших грађана. О њима смо у више наврата и говорили, свакако оно што ће ову сезону да истакне у односу на претходну јесте да ћемо ове године имати песак, имамо фантастичну спасилачку службу која ће бринути о безбедности наших купача. Имамо доста садржаја пре свега за наше најмлађе суграђане, поново је брод експонат, наши локални уметници су се бавили украшавањем целе плаже како би и за наше најмлађе суграђане амбијент био што допадљивији. За искусне спортисте и захтевне вежбаче први пут имамо једну озбиљну теретану коју ће моћи да користе потпуно бесплатно. Градска плажа је плажа свих грађана Сремске Митровице и средства која локална самоуправа улаже, улаже за добробит свих нас. У складу са епидемиолошком ситуацијом у борби против ковида-19 имамо и пункт за вакцинацију, пре самог отварања имали смо два вакцинисана грађана што говори у прилог поставке оваквог пункта јер се током лета живот из града сели на ову локацију и очекујемо да ће овај пункт бити поприлично посећен. Постављен је велики број камера због заштите градског мобилијара и свега оног што смо урадили на плажи али и због безбедности наших грађана. Очекује нас доста активности као што је Државно првенство у бич волеју, Првенство у кошарци, културно-уметнички програм, тако да за сваког буде понешто што ће му лето учинити лепим и занимљивим на нашој Градској плажи”, рекао је начелник Јокић.

Увођење нових садржаја грађанима ће омогућити пријатан боравак током целе године на обали. Једина плажа која је званична и која је под наџором Града Сремске Митровице јесте та, највећа где се налази и парк са фокусом на пратећим активностима за различите корисничке групе и узрасте.