Вести

ГРАД ОРГАНИЗОВАО ПРОСЛАВУ У ЗНАК ЗАХВАЛНОСТИ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА

Сремска Митровица – Прослава у знак захвалности здравственим радницима укљученим у ковид систем одржана је у организацији Града Сремска Митровица, у башти Хотела „Срем”. „Имуно Партy” је одржана само са једним циљем – да херојима у белим мантилима покажу да су свесни шта су урадили за све нас.

У знак захвалности медицинским радницима који се више од годину данас боре против пандемије коронавируса одржана је прослава у нашем граду.

Мирослав Јокић, руководилац стручно – оперативног тима за имунизацију рекао је: „Вечерашњи догађај јесте мали знак захвалности Града Сремска Митровица свим здравственим радницима, који су последњих 15 или 16 месеци учествовали и били на првој линији фронта у борби против вируса ковид 19. Заиста им дугујемо велику захвалност, јер су се неизмерно дали у овој борби, са циљем да заштите сваког грађанина на територији Града Сремска Митровица. Сви радници који су били у ковид одељењу, такозваној црвеној зони, ковид амбуланти, контролном ковид прегледу данас се налазе овде. На овај начин желимо да им одамо једно признање за борбу коју су водили”.

Мирослав Јокић се посебно захвалио свом тиму за имунизацију, здравственим радницима, запосленима у Градској управи и волонтерима Канцеларије за младе.

Док смо у протеких годину дана пролазили личне и колективне трагедије, док смо у кругу породице и родбине али и сами са собом понаособ, преживљавали агонију коју је донела пандемија коронавируса, терет сваког од нас понели су на својим леђима здравствени радници.

Др Драган Малобабић в.д. директор Опште болнице Сремска Митровица поздравио је присутне и у име колега који од марта прошле године нису рекли не: „Многе од њих нисам дуго видео и сад их први пут видим без скафандера и нашминкане, дотеране, и изузетно ми је драго што смо се овде скупили. Није ово прва криза кроз коју је болница прошла и увек су здравствени радници часно стајали испред својих суграђана. Али ово је први пут да се на овакав начин обележава, још једном желим да захвалим локалној самоуправи и установи за извршење затворских санкција које су нам омогућиле да се овде скупимо. Још бих једном истакао да су нас поред тога, држава, министарство, секретаријати изузетно подржали у овој борби која нам се десила и за коју се надам да је иза нас. Ништа од овога свега не би било без велике подршке локалне самоуправе, првенствено Града Сремска Митровица и свих сремских општина које такође никада нису рекли не, на било који захтев болнице реаговали су брзо. У најкраћем могућем року имали смо све што нам треба, чак је ишло дотле да смо сами производили и алкохол. На наш захтев у једном периоду КПД је преузео производњу маски, скафандера, тако да још једном желим да се захвалим за оно што су учинили за нас”.

Др Малобабић је још једном све позвао да се вакцинишу поручивши да је 53 % Митровчана вакцинисано, што је један од најбољих резултата у Србији, али је потебно бар 70 % или 80 % да сигурно не стрепимо од евентуално још једног таласа.

Како је изјавила др Нада Петковић Зец, директорица Завода за јавно здравље Сремска Митровица: „Функционисање Завода за јавно здравље Сремска Митровица првенствено се заснивало на тимском раду, како у руковођењу тако и на нивоу рада медицинских сестара и техничара и показао се као битан и важан. Само на тај начин смо могли да постигнемо прави резултат, а то је да очувамо јавно здравље у заједници. Радило се непрестано, дану, ноћу, храбро, пожртвовано и наравно без обзира на постојање ризика по лично здравља појединца. Овом приликом бих се захвалила свим здравственим радницима, мојим сарадницима, захвалала бих се и Граду Сремска Митровица, као и медијима који су све време били уз нас и преносили сваку нашу информацију до нашег сваког суграђанина.”

Директорица Зец нагласила је да ово није била лака година за било кога у земљи и широм света. Ситуација је била компликована али живот мора да иде даље.