Вести

Фрушкогорје повезано са Лаћарком модерном саобраћајницом

Као саставни део реконструкције саобраћајнице од Чалме до Лаћарка која је урађена прошле године, у фрушкогорском селу Чалма граде се ћуприје ка индивидуалним домаћинствима.
Локална самоуправа Сремске Митровице наставља са улагањима како у градску, тако и у сеоску средину. Након обновљених путева, дуж тих нових саобраћајница, у насељеним местима раде и ћуприје, односно прилазе кућама и окућницама мештана.
Слободан Кекић у име Месне заједнице „Чалма” је рекао да је изузетно значајно што је урађен приступни пут од правца Лаћарка ка Чалми, да је тај пут квалитетно урађен, да је изузетно добар, и да ће сада приступни прилази сваком домаћинству значити људима који живе у главној улици у овом фрушкогорском селу.
Сва домаћинства у главној улици у селу ће добити нов приступни пут где је било асфалта, односно где је било бетона пресвућиће се нов асфалт, а где нема ни бетона, ни асфалта, људи ће направити ископ, ставити тампон пре асфалта и асфалтирати приступни пут.
Овај пројекат је урађен као део улагања у локални економски развој и у село. Тиме се заокружује пројекат који су започели прошле године, а то је реконструкција пута Лаћарак – Чалма у дужини од 7,7 км.
Урош Веселиновић, помоћник градоначелнице за инвестиције локални економски развој је рекао да се овим послом завршава оно што је обећано. Веселиновић је рекао да је према пројекту предвиђено да се пресвуку све ћуприје које су на овом потезу где је урађена реконструкција пута, а има их 84.
Прошла година била је јако успешна што се тиче развоја локалне инфраструктуре, урађен је пут Велики Радинци, пут Сремска Митровица – Манђелос и овај пут. То је сад модерна саобраћајница која испуњава све услове које саобраћај прописује.
Такође, важно је истаћи да Град Сремска Митровица већ две године спроводи пројекат озелењавања “Зелени прстен око града”. У појасу пута засађене су и нове саднице, ради се даље на ветрозаштитним појасевима, води се рачуна о сваком селу.
У наредном периоду Град Сремска Митровица и даље планира да се бави развојем локалне инфраструктуре рекао је Веселиновић, и наставио “Прошле године смо најавили пут Ноћај – Раденковић који ће се радити коз пројекат развоја локалне инфраструктуре са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. У завршној фази смо, чекамо само потврду пројекта и надам се да ћемо у првој половини године већ имати нов пут.”