Вести

ДРУГИ "IMUNO PARTY" У ЗНАКУ ЗАХВАЛНОСТИ ВОЛОНТЕРИМА И ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА

Сремска Митровица – Одржан је други „Имуно Партy” посвећен волонтерима Канцеларије за младе и здравственим радницима укљученим у ковид систем. Прослава је одржана синоћ у башти хотела „Срем” у организацији Града Сремска Митровица.

Град Сремска Митровица исказује захвалност свим здравственим радницима и сарадницима, као и немедицинском особљу који раде у ковид систему и који свакодневно својом посвећеношћу и пожртвовањем дају неизмеран допринос заједничкој борби против коронавируса. Захвалност исказују и волонтерима Канцеларије за младе свима који су много урадили када је било ванредно стање.

Начелник Градске управе за културу и спорт Васиљ Шево је поводом ове прославе рекао: „Заиста не знам, коју реч да употребим, која већ није употребљена, а тиче се наших медицинских радника. Ту убрајам и лекаре, и медицинске сестре, и возаче, и спремачице, административне раднике који су заиста провели сате и сате на ковид одељењима и ковид амбулантама, ризикујући своје животе, а дефинитивно спасавајући наше животе. Једино могу да додам једино велико, велико хвала у своје име, драго нам је да су ту за нас, лечили су нас, били су ту, ту су још увек и надам се да ће убудуће бити у корист јавног здравља наших Митровчана. Хоћу да поменем једну групу младих људи, волонтера Канцеларије за младе који су од првог дана били уз кризни штаб, у одбрани од ковида 19, у кол-центру где су радили у корист најстаријих, које су посећивали и давали средства за хигијену и дезинфекцију, носили им плате, пензије и све кућне потрепштине. Када је почела имунизација, могли сте их видети на вакциналним пунктовима, тако да они нису одустали од намере да се цели дају у заштиту јавног здравља наших Митровчана. Не заборавите, да су они средњошколци, да су имали обавезе у школи, иако је била у онлајн формату, имали су обавезе учења и врло мало слободног времена. То врло мало времена нису посвећивали једни другима, него су брзо хрлили у кризни штаб или на вакциналне пунктове да помогну нашим суграђанима. То им Сремска Митровица никад неће заборавити, као уосталом и медицинским радницима. Драго ми је да је волонтера све више и више и Митровица у будућности не треба да се боји, Митровица има снагу, има снагу у тим зрелим људима, у нашим волонтерима”.

Овај пријем је један од начина да Град искаже поштовање према медицинским радницима и посебно волонтерима, с обзиром да су тако млади и тако савесни и толико друштвено одговорни и да су за пример чак и старијима, додаје Шево.

„Драго ми је што је Град препознао залагање свих волонтера, посебно волонтера Канцеларије за младе у оквиру првог кол-центра прошле године, као и ове године на вакциналним пунктовима. Волонтери су одушевљени позивом на ову прославу коју је Град организовао у знак захвалности свима који су учествовали у процесу имунизацији и ковид систему”, рекла је координаторка Канцеларије за младе Биљана Матић.

Град је прославом исказао захвалност свим волонтерима Канцеларије за младе, здравственим радницима, као и свима који раде у ковид систему, истакавши да су они прави хероји и јунаци овог времена.

Начелник Опште медицине Дома здравља др Адил Елхаг рекао је да су се радо окупили на прослави поводом смиривања ситуације везане за ковид инфекцију у Граду Сремска Митровица, која је организована од стране локалне самоуправе и додао: „У протеклих годину и више дана локална самоуправа нам је давала је велику подршку у логистици, налажењу заштитне опреме и опреме која је неопходна за лечење наших пацијената. Здравствени радници су својим трудом и радом дали максимум у лечењу пацијената и довођењу у ситуацију да смо сад близу колективног имунитета. Последњих пар дана, чак више од 7 дана у ковид амбуланти немамо позитивних на ковид 19 инфекцију. Хтео бих свима да се захвалим који су учествовали у овој борби у борби против ковида односно у борби против пошасти 21. века.”

Неизмерно им хвала, поручују градске власти и сви грађани.