Вести

ДРУГА ФАЗА РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ "ПАРТИЗАНОВОГ" ИГРАЛИШТА

Сремска Митровица – Враћајући стари сјај „Партизановом” игралишту у центру града, настављени су радови на реновирању спортског терена, како би овај објекат отвореног типа поново могао да се користи за различите врсте спортова, али и за манифестације културног карактера.

Друга фаза обнове „Партизановог” игралишта обухвата грађевинско-занатске радове. У току је постављање лед расвете на рефлекторе и уређење помоћних објеката. Радове је обишао начелник за културу и спорт Васиљ Шево.

„Средили смо источну и западну фасаду зграде, офарбали носеће стубове за рефлекторе, који ће бити постављени до краја недеље, када очекујемо да засија лед расвета на терену. За публику смо обезбедили комфор на трибинама, биће 450 седећих места. У плану је да се на „Партизану” одржава низ културних и спортских манифестација. Објекат који се налази у склопу терена биће прилагођен будућим корисницима овог простора, свлачионице ће бити модернизоване. Након комплетног реновирања и адаптације, објекат ће бити предат Спортском савезу Града Сремска Митровица, који организује бројне манифестације. Сваки термин који буде слободан пожељно је да се попуни, пре свега млађом популацијом са територије града, како би их мотивисали да се баве спортом”, рекао је начелник Шево.

У претходној фази радова постављена је нова подлога на терен, такође су реконструисане и трибине. Вредност радова је шест милиона динара, средства су обезбеђена из буџета Града Сремска Митровица и Покрајинског секретаријата за спорт. За другу фазу град је конкурисао на републичком и покрајинском нивоу.

Док трају грађевински радови, привремено је уклољена нова подлога, која ће бити враћена, по завршетку комплетних радова и спремна за коришћење.