Вести

ДЕСЕТ ХИЉАДА МИТРОВЧАНА ПРИМИЛО ТРЕЋУ ДОЗУ

Сремска Митровица – Према подацима Дома здравља на подручју Града Сремска Митровица трећу дозу вакцине примило је десет хиљада Митровчана.

На вакциналном пункту у Пословно-спортском центру „Пинки” саопштено је да је данас трећом дозом вакцинисано десет хиљада наших суграђана. И даље се одвија вакцинација другом и трећом тзв. бустер дозом али има и оних који примају прву дозу.

Др Адил Елхаг в.д. директора Дома здравља Сремска Митровица рекао је: „Данас смо имали десетохиљадитог, нашег суграђанина који је вакцинисан трећом дозом, тј. бустер дозом вакцине против ковида 19, то је у протеклих два месеца, од када је почела ревакцинација, односно бустер доза. Вакцинисали смо трећину грађана који су примили прву дозу. Вакцинација се и даље наставља уобичајеним темпом дају се и прве, и друге и треће дозе. Код нас су, за сада, доступне вакцине произвођача „Синофарм” и „Фајзер”, очекујемо „Спутник В”, отприлике за неких недељу до две дана, да би вакцинисали првом и трећом дозом. Клиничке слике оболелих, за сада, појављују се теже форме јер у сваком таласу епидемије долази до погоршања клиничке слике, како талас дуже траје, тако да за сад има и већи број хоспитализација на дневном нивоу, а и број прегледа је отприлике негде око 200, како првих, тако других и број позитивних је отприлике од 60 до 80 дневно.”

Подсећамо да савремен и модеран пункт за имунизацију у Пословно-спортском центру „Пинки” ради сваког радног дана и суботом од 8 до 16 сати.

Може свако да се вакцинише само са личном картом, поред пункта у Хали, вакцинација се одвија и у сеоским амбулантама од 8 до 15 сати по распореду.