Вести

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА СЕОСКИМ ТУРИСТИЧКИМ ДОМАЋИНСТВИМА ПОДСТИЦАЈ РУРАЛНОГ РАЗВОЈА

Сремска Митровица – Агенција за рурални развој Града Сремска Митровица данас је потписала решења о додели средстава и расподели средстава са осам сеоских туристичких домаћинстава. Укупна вредност додељених средстава је око 800 хиљада динара.

Бесповратна средства додељена су сеоским туристичким домаћинствима као подстицај руралног развоја и туризма. Тих осам домаћинства добило је средства на основу претходно расписаног конкурса.

Како је рекла Душица Павловић директорица Агенције за рурални развој Града Сремска Митровица: „Реч је о додели бесповратних средстава по конкурсу који смо расписали пре месец дана. Сеоска туристичка домаћинства ће моћи да користе ова средства како би своју услугу могли што боље да промовишу, било за израду интернет презентације, за израду промо спотова, реклама али и туристичке сигнализације. Укупно додељена средства су око 800.000 динара. У наредном периоду планирамо презентацију кредитних линија заједно са Развојним фондом Војводине и исто тако, пошто нам предстоји период када наши пољопривредници више не раде на њивама, заједно са Пољопривредном стручном службом кренуће саветодавна предавања која ћемо организовати у Градској кући.”

Свако домаћинство добило је по 100.000 динара, а у сврху промоције руралног туризма и повећања видљивости своје понуде и услуга на тржишту.

Снежана Бисерчић у име Сеоско-туристичког домаћинства Бисери из старе Бингуле захвалила се на подстицају: „Веома смо захвални Агенцији за рурални развој Града Сремске Митровице на подстицају који смо добили. Тај подстицај ћемо искористити везано за промо спот, да би лакше приказали нашим туристима пошто смо почетници у овом послу.”

Добијену помоћ сеоска туристичка домаћинства могу да користе како би постали видљиви на тржишту, а од њих зависи у коју сврху ће да утроше средства, наравно у складу са конкурсом.