Вести

АДАПТАЦИЈА ПАРТИЗАНОВОГ ИГРАЛИШТА

У току су радови на адаптацији "Партизановог" игралишта у Сремској Митровици, а тренутно се ради на постављању асфалтне подлоге.

Како је рекао начелник Градске управе за културу и спорт, Васиљ Шево, игралишту "Партизан" вратиће се стари сјај, а главни разлог је да се мотивишу млади људи да се што више баве спортом. Такође,  ово игралиште  ће умногоме помоћи школама да реализују своја школска такмичења, као и  Спортском савезу града који има веома разноврстан програм, због чега му је једно овакво место потребно.

У првој фази радова урађене су потпуно нове трибине, док се у другој фази ради нова асфалтна подлога, на коју ће доћи гумирана подлога, која има све потребне сертификате када је реч о квалитету и  безбедности будућих корисника. На пролеће ће се урадити LED расвета, поставиће се столице на трибинама, а у плану је да се у пратећим објектима ураде свлачионице, чиме ће овај  мултифункционални терен свим корисницима пружити изузетне услове за бављење спортом.

Средства су обезбеђена по Конкурсу  Покрајинског секретаријата за спорт, везано за обнову спортске инфраструктуре.  Вредност радова износи пет милиона динара, од чега је четири милиона  добијено од Покрајинског секретаријата за спорт, док је милион динара обезбедио Град Сремска Митровица.